Werkvoorbereider Zonnepanelen

Job description

Vind jij het belangrijk dat projecten tot in de puntjes verzorgd zijn? Houd je van problemen oplossen en tevreden klanten achterlaten? En draag je met jouw werk graag bij aan een betere wereld? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonnestroom.


Bij Sungevity groeien we in rap tempo. En daarvoor zoeken we ‘Solar Warriors’ die ons gezellige team versterken. In 2012 zijn we in het tuinhuis van onze oprichtster gestart, met als missie om een Rooftop Revolution te ontketenen: alle daken vol met zonnepanelen en zo de energietransitie een boost te geven. Hoe we dat doen? Door onze unieke werkwijze: extreem klantgericht werken en geavanceerde software waarmee we op afstand een zonnedak-ontwerp op maat kunnen maken. Inmiddels werken we met zo’n 180 betrokken medewerkers in een prachtig pand aan het IJ in Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse en Belgische markt!


Wat kan je verwachten?

In ons industriële pand aan het water is geen dag hetzelfde. Om je toch een idee te geven, een dag uit jouw agenda: na een heerlijke kop koffie, kruip je achter je bureau en check je de planning voor vandaag. Je begint met het lezen en beantwoorden van je email en lost urgente problemen op. Na een tweede kop koffie ‘huddle’ je met je team. Je bespreekt met hen de prio’s van de dag en deelt je goede nieuws! Voor de lunch heb je een telefonische intake met een klant. Tijdens dit gesprek bereid je jouw klant voor op de installatie die gaat komen. De informatie die je van je klant ontvangt, communiceer je op jouw beurt weer naar de installatiepartners, zodat de juiste materialen besteld kunnen worden. 


Tijdens de lunch bouw je een tosti, salade of good old boterham met hagelslag. In onze lunchruimte is het altijd een gezellige boel! In de middag vraagt je sales collega welk montagemateriaal er op een bepaald dak gebruikt moet worden en of het dak van de potentiële klant überhaupt geschikt is om op te installeren. Jij, met je technische kennis, weet hier snel het antwoord op te vinden, zodat deze sale door kan gaan. Tegen het einde van de dag controleer je de installaties die gedurende die dag hebben  plaatsgevonden en je belt de klant hoe alles is verlopen. Als alles technisch in orde is, het geplaatste systeem duurzame energie opwekt en jij een vrolijke klant aan de telefoon hebt gehad, zit je dag erop! 


In het kort zorg je er, als één van onze werkvoorbereiders, voor dat het overstappen op zonnestroom voor onze klanten een geweldige ervaring wordt. Je zal het hele installatie traject van A tot Z begeleiden. Het customer case team is een groot en gezellig team waar tussen de werkzaamheden door ook af en toe tijd is voor een potje tafeltennis.

Requirements

Waar zijn we precies naar op zoek?

Een specifieke opleiding is voor ons niet het allerbelangrijkste. We hebben uiteraard toch een klein verlanglijstje:

 • Je hebt MBO+ of HBO werk- en denkniveau;

 • Je hebt 1 tot 2 jaar ervaring in een functie met klantcontact;

 • Je bent zeer klantgericht en klinkt als een zonnetje door de telefoon;

 • Je bent nieuwsgierig (op technisch gebied) en leert snel;

 • Je werkt nauwkeurig en gaat systematisch te werk;

 • Je bent flexibel en stressbestendig, het lukt je om op afstand met meerdere partijen tot een goede oplossing te komen voor ad hoc problemen;

 • Je bent goed in multitasken

 • Jij gelooft, net als wij, in duurzame energie.


Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een jong, snelgroeiend werkvoorbereider team;

 • Een fulltime baan;

 • Een collectieve pensioenvoorziening = ook nog plezier op je ouwe dag;

 • Alles leren over solar energie: de future is now!;

 • Samen all inclusive-lunchen met veel versproducten;

 • De leukste collega’s van Europa: hier zijn we altijd opgewekt. Goede woordgrappen en hilarische GIF'jes worden alom geprezen;

 • Volop inspiratie: wie kan nu zeggen dat bekenden als Marjan Minnesma (Urgenda) en Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) een presentatie komen geven op hun werk?

 • Werken aan een gezonde lifestyle: wekelijkse bokslessen en yoga sessies.


Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan snel, uiterlijk 25 november.