Stagiair(e) Communicatie

Job description

Ben jij iemand die goed een boodschap weet over te brengen naar verschillende doelgroepen? Functioneer jij opperbest in een snel veranderende omgeving? Raak jij altijd de juiste snaar in jouw communicatie uitingen?  En, last but not least, draag je met jouw werk graag bij aan een betere wereld? Dan ben jij de stagiair(e) communicatie die wij zoeken! Lees snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonne-energie!


Over Sungevity

Bij Sungevity hebben we één missie: alle daken volleggen met zonnepanelen om zo de energietransitie een boost te geven. Om deze ‘Rooftop Revolution’ te ontketenen, moeten we zonnestroom makkelijk, betaalbaar én leuk maken. En daarvoor zoeken we nieuwe ‘Solar Warriors’ die ons gezellige, internationale team komen versterken.


Met zo’n 150 betrokken collega’s werken we iedere dag hard aan onze missie. Dat doen we vanuit ons prachtige pand aan het IJ in Amsterdam Noord en flexibel vanuit huis. Zo bouwen we samen met onze partners, installateurs en klanten aan een nieuwe generatie: Generatie Zon. Wil je de organisatie en onze cultuur nu al wat beter leren kennen? Kijk dan op onze werkenbij-pagina!

 

Wat ga je doen als communicatie stagiair(e)?

Stage lopen in het communicatieteam van Sungevity = ondergedompeld worden in alle facetten van communicatie & PR. Door jouw ‘spin in het web’-job leer je binnen no time de hele organisatie kennen. En óók daarbuiten ga je verhalen verzamelen. Je werkt mee aan het uitdenken van de communicatiestrategie en de uitvoering van de plannen. Of dit nu is om met Sungevity het nieuws te halen door jouw PR skills, de social media strategie aan te pakken en uit te voeren of het coördineren van een interne of externe campagne. Heb jij ook organisatie skills? Die kunnen we goed gebruiken. Vier keer per jaar organiseren we Climate College Tour, een event waar we met inspirerende leiders in gesprek gaan over het klimaat, sociaal ondernemen en duurzaamheid.

Requirements

Ons verlanglijstje

 • Je bent bezig met een hbo- of wo-opleiding Marketing/Communicatie of aanverwante opleiding of je hebt deze net afgerond;

 • Je bent ambitieus, sociaal en leergierig. Je hebt zin om met veel energie projecten aan te pakken;

 • Je wilt je graag verder ontwikkelen op het gebied van communicatie, PR en social media;

 • Je kunt zelfstandig werken, bent flexibel en hebt een proactieve werkhouding;

 • Je beheerst de Engelse taal en gaat gestructureerd te werk;

 • Je vind het leuk om content te creëren die onze klanten aanspreekt en nieuwswaardig is.


De voordelen

 • Uiteraard: een stagevergoeding, passend bij niveau en aantal dagen;

 • Een fulltime of parttime stage (minimaal 3 dagen per week, stageduur in overleg);

 • Startdatum in januari of februari 2022;

 • Bijwonen van inspirerende events, je verzamelt goede content niet alleen achter je bureau;

 • Bijdragen middels mission-driven campagnes en samenwerken met de pionier in zonne-energie Roebyem Anders;

 • Groeien in een energieke, gedreven en zeer inspirerende werkomgeving bij het leukste internationale zonnepanelenbedrijf in Europa;

 • Een team van jonge, enthousiaste en leuke collega's waarmee je na werktijd gezellig kan borrelen (als je daar zin in hebt).


Interesse? Solliciteer dan snel, wij behandelen sollicitaties op volgorde van binnenkomst.