Sales Support Associate

Job description

Klink jij als een zonnetje door te telefoon? Voel jij je thuis in een energieke omgeving? En draag je met jouw werk graag bij aan een betere wereld? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonne-energie.


Bij Sungevity groeien we in rap tempo. En daarvoor zoeken we ‘Solar Warriors’ die ons internationale team versterken. In 2012 zijn we in het tuinhuis van onze oprichtster gestart, met als missie om een Rooftop Revolution te ontketenen: alle daken vol met zonnepanelen en zo de energietransitie een boost te geven. Hoe we dat doen? Door onze unieke werkwijze: extreem klantgericht werken en geavanceerde software waarmee we op afstand een zonnedak-ontwerp op maat kunnen maken. Inmiddels werken we met zo’n 180 betrokken medewerkers in een prachtig pand aan het IJ in Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse en Belgische markt!


Wat kan je verwachten?

Als Sales Support Associate ben jij het eerste contact van onze klant, oftewel hét visitekaartje van Sungevity. Samen met je collega’s van de Sales Support afdeling volg je alle binnenkomende leads op. Aan de hand van lucht- en satellietbeelden beoordeel jij of het dak van de klant geschikt is voor zonnepanelen. Je kijkt niet alleen naar het dak, je achterhaalt ook wat de klant precies zoekt. Op basis van jouw input maken je collega’s van RSD (onze Remote Solar Designers) een op maat gemaakt ontwerp. Jouw inschatting is dus van groot belang. Het bepaalt immers hoe goed jouw collega’s de gloeiend hete lead kunnen opvolgen. En bovenal: na een gesprek met jou is een nieuwe klant razend enthousiast over de werkwijze van Sungevity!

Requirements

Ons verlanglijstje

 • Jij hebt ervaring met klantcontact;

 • Jij hebt minimaal MBO+/HBO werk- en denkniveau;

 • Jij hebt goed ruimtelijk inzicht;

 • Jij bent de vriendelijkheid zelve, inclusief vrolijke stem;

 • Jij bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar (8 uur per dag);

 • Jij gelooft, net als wij, in duurzame energie.


De voordelen

Naast dat je bijdraagt aan een mooiere wereld - je kan zelfs aan het einde van de maand precies uitrekenen hoeveel CO2 jouw klanten hebben bespaard - heeft deze baan en werken bij Sungevity nog een paar leuke voordelen:

 • Een marktconform salaris;

 • Samen all inclusive-lunchen met veel versproducten;

 • Een omgeving waar je veel vrijheid krijgt om je ideeën tot uitvoering te brengen;

 • De leukste collega’s van Europa: hier zijn we altijd opgewekt;

 • Volop inspiratie: wie kan nu zeggen dat bekenden als Marjan Minnesma (Urgenda) en Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) een presentatie komen geven op hun werk?

 • Werken aan een gezonde lifestyle: wekelijkse bokslessen en yoga sessies.


Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan snel, uiterlijk voor 28 oktober.


Het sollicitatieproces bestaat uit een rondleiding en interview bij ons op kantoor. Na het interview nemen we een assessment af. Indien je eerste gesprek en assessment positief zijn, nodigen we je uit voor een klikgesprek met de teamleider van de afdeling.