Sales Consultant (Vlaams sprekend)

Job description

Heb jij sales ervaring en spreek je bij voorkeur Vlaams? Wil jij de wereld graag een stukje mooier maken met elk zonnesysteem dat je verkoopt? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonne-energie.

 

Over Sungevity

Bij Sungevity hebben we één missie: alle daken volleggen met zonnepanelen om zo de energietransitie een boost te geven. Om deze ‘Rooftop Revolution’ te versnellen, willen we zonnestroom makkelijk, betaalbaar én leuk maken. En daarvoor zoeken we nieuwe ‘Solar Warriors’ die ons gezellige, internationale team komen versterken.


Met zo’n 140 betrokken collega’s werken we iedere dag hard aan onze missie. Dat doen we vanuit ons gezellige pand aan het IJ in Amsterdam Noord en flexibel vanuit huis. Zo bouwen we samen met onze partners, installateurs en klanten aan een nieuwe generatie: Generatie Zon. Wil je de organisatie en onze cultuur nu al wat beter leren kennen? Kijk dan op onze werkenbij-pagina!

 

Wat kan je verwachten?

Sungevity bedient zowel de Nederlandse als de Belgische markt. Als Sales Consultant (Vlaams sprekend) word jij onderdeel van ons gezellige Belgische Sales team! In ons industriële pand aan het water in Amsterdam Noord, word je opgeleid tot een expert op het gebied van zonnepanelen en bijkomende diensten. Jij behoort tot de kartrekkers van het salesteam en zal je sales-ervaring gebruiken om zoveel mogelijk zonnesystemen te verkopen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vanuit ons kantoor in België te werken.

 

De eerste weken krijg je verschillende intensieve trainingen op het gebied van zonne-energie en sales. Na deze trainingen word je verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille. Met als doel zoveel mogelijk klanten de overstap naar schone zonnestroom te laten maken! Hoe? In een één op één consult op afstand geef je de klant een eerlijk advies op maat. Jij neemt de klant bij de hand en schetst de verschillende mogelijkheden. Dit doe je door de juiste vragen te stellen, zodat je precies weet wat de klant wil. Met jouw expertise en enthousiasme weet je direct vertrouwen te winnen. Zo goed, dat de klant het liefst direct zijn handtekening zet! 

 

Uiteraard werk je niet alleen. Je werkt nauw samen met je directe collega’s van de salesafdeling, de ontwerpafdeling en de verantwoordelijken om de installatie uit te voeren. Meer weten over de mensen achter Generatie Zon? Check hun verhalen op onze blog pagina!

Requirements

Ons verlanglijstje

 • Jij hebt hogeschool werk- en denkniveau;

 • Minimaal 1 jaar ervaring in sales is een pré;

 • Jij spreekt bij voorkeur Vlaams (je hebt namelijk dagelijks contact met Belgische klanten);

 • Jij woont in (de buurt van) Amsterdam of in België.


De voordelen

Naast dat je bijdraagt aan een mooiere wereld- je kan zelfs aan het einde van de maand precies uitrekenen hoeveel CO₂ jouw klanten hebben bespaard- heeft werken bij Sungevity nog een paar leuke voordelen:

 • Een basissalaris tussen de €2300 en €2500;

 • Een bonusregeling van gemiddeld €600-800 extra per maand!

 • Heb jij een 9 tot 5 mentaliteit? Prima! Overwerken is bij ons niet de norm;
 • Volledige reiskostenvergoeding (vanaf 10 km) en 25 vakantiedagen;
 • Een pensioenregeling = ook nog plezier op je ouwe dag;
 • De flexibiliteit om (deels)vanuit huis te werken of vanuit ons (vrolijke) kantoor in Amsterdam Noord;
 • Een uitgestippeld groeipad om jouw te ondersteunen in je ontwikkeling naar medior projectmanager en verder;
 • Diverse learning tracks, wij werken daarvoor samen met Lepaya;
 • Onbeperkt en anoniem toegang tot het e-health platform ‘OpenUp’ dat toegang geeft tot webinars, zelfhulpprogramma’s, gezondheidschecks en professionele psychologen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij lekker in je vel zit, zowel op werk als privé;
 • Maandelijkse borrels & 4x per jaar een bedrijfsevent;
 • Alles leren over solar energy en andere technologieen binnen de energietransitie: de future is now!
 • De leukste collega’s van de Benelux: bij Sungevity zijn we altijd opgewekt.


De diversiteit aan achtergronden, culturen en perspectieven binnen Sungevity is essentieel om onze missie te bereiken. Onze uitdagingen zijn uniek, we hebben zoveel mogelijk verschillende stemmen nodig om ze samen op te lossen - stemmen zoals die van jou. Dus waar je ook vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft, je bent welkom om jezelf te zijn bij Sungevity. Voel je dus vrij om dit weg te laten op je CV, graag zelfs!


Studies tonen aan dat vrouwen en mensen van ondervertegenwoordigde groepen alleen solliciteren naar banen als ze aan 100% van de kwalificaties voldoen. Herken jij jezelf hierin? Dan zeggen wij vooral; Bij twijfel gewoon solliciteren! We komen er samen wel achter of er een match is.


Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan snel.

Het sollicitatieproces bestaat uit een (online) interview en een telefonisch assessment.