Sales Consultant (Vlaams sprekend)

Job description

Heb jij sales ervaring en spreek je bij voorkeur Vlaams? Wil jij de wereld graag een stukje mooier maken met elk zonnesysteem dat je verkoopt? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonne-energie.

 

Over Sungevity

Bij Sungevity hebben we één missie: alle daken volleggen met zonnepanelen om zo de energietransitie een boost te geven. Om deze ‘Rooftop Revolution’ te ontketenen, moeten we zonnestroom makkelijk, betaalbaar én leuk maken. En daarvoor zoeken we nieuwe ‘Solar Warriors’ die ons gezellige, internationale team komen versterken.

 

Met zo’n 150 betrokken collega’s werken we iedere dag hard aan onze missie. Dat doen we vanuit ons prachtige pand aan het IJ in Amsterdam Noord en flexibel vanuit huis. Zo bouwen we samen met onze partners, installateurs en klanten aan een nieuwe generatie: Generatie Zon. Wil je de organisatie en onze cultuur nu al wat beter leren kennen? Kijk dan op onze werkenbij-pagina!

 

Wat kan je verwachten?

In ons industriële pand aan het water word je opgeleid tot een ‘expert’ op het gebied van zonnepanelen en bijkomende diensten. Jij behoort tot de kartrekkers van het salesteam en zal je sales-ervaring gebruiken om zoveel mogelijk zonnesystemen te verkopen. 

 

De eerste weken krijg je verschillende intensieve trainingen op het gebied van zonne-energie en sales. Na deze trainingen word je verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille. Met als doel zoveel mogelijk klanten de overstap naar schone zonnestroom te laten maken! Hoe? In een één op één consult op afstand geef je de klant een eerlijk advies op maat. Jij neemt de klant bij de hand en schetst de verschillende mogelijkheden. Dit doe je door de juiste vragen te stellen, zodat je precies weet wat de klant wil. Met jouw expertise en enthousiasme weet je direct vertrouwen te winnen. Zo goed, dat de klant het liefst direct zijn handtekening zet! 

 

Uiteraard werk je niet alleen. Je werkt nauw samen met je directe collega’s van de salesafdeling, de ontwerpafdeling en de verantwoordelijken om de installatie uit te voeren. 

Requirements


Ons verlanglijstje

  • Jij hebt hogeschool werk- en denkniveau;

  • Jij hebt minimaal 1 jaar ervaring in sales;

  • Jij spreekt bij voorkeur Vlaams (je hebt namelijk dagelijks contact met Belgische klanten);

  • Jij woont in (de buurt van) Amsterdam of elders in de randstad (standplaats van de functie is Amsterdam).


De voordelen

Naast dat je bijdraagt aan een mooiere wereld - je kan zelfs aan het einde van de maand precies uitrekenen hoeveel CO₂ jouw klanten hebben bespaard - heeft deze baan en werken bij Sungevity nog een paar leuke voordelen:

  • Een basissalaris tussen de €2300 en €2500 met daarnaast secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS-Business Card, pensioenregeling en 25 vakantiedagen;

  • Een aantrekkelijke bonusregeling van gemiddeld €600-800 extra per maand!

  • De flexibiliteit om vanuit huis te werken of vanuit ons kantoor in Amsterdam Noord;

  • Samen werken aan een gezonde lifestyle: dagelijks Fairtrade thee en koffie en vers fruit op kantoor; wekelijks boks- en yogalessen;

  • Alles leren over solar energy - the future is now!

  • De leukste collega’s van de Benelux: bij Sungevity zijn we altijd opgewekt.


Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan snel.

Het sollicitatieproces bestaat uit een video interview en een telefonisch assessment.