Sales Consultant (Vlaams sprekend)

Job description

Heb jij meerdere jaren ervaring in sales en spreek je Vlaams? Wil jij de wereld graag een stukje mooier maken met elk zonnesysteem dat je verkoopt? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonne-energie.


Sungevity is sinds 2017 onderdeel van Engie. Onze organisatie groeit hard en daarvoor zoeken we ‘Solar Warriors’ die ons gezellige team versterken. In 2012 zijn we in het tuinhuis van onze oprichtster gestart, met als missie om een Rooftop Revolution te ontketenen: alle daken vol met zonnepanelen en zo de energietransitie een boost te geven. Hoe we dat doen? Door onze unieke werkwijze: extreem klantgericht werken en geavanceerde software waarmee we op afstand een zonnedak-ontwerp op maat kunnen maken. Inmiddels werken we met zo’n 180 betrokken medewerkers in een prachtig pand aan het IJ in - het ‘nieuwe centrum’ - Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse en Belgische markt!


Wat kan je verwachten?

In ons industriële pand aan het water word je opgeleid tot een ‘expert’ op het gebied van zonnestroom. Jij behoort tot de kartrekkers van het salesteam en zal je sales-ervaring gebruiken om zoveel mogelijk zonnesystemen te verkopen als dat mogelijk is. Daarnaast zal je de junior consultants helpen met het verbeteren van hun salesresultaten.


De eerste weken krijg je verschillende intensieve trainingen op het gebied van zonne-energie en sales. Na deze trainingen word je verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille. Met als doel zoveel mogelijk klanten de overstap naar schone zonnestroom te laten maken! Hoe? In een één op één consult op afstand geef je de klant een eerlijk advies op maat. Jij neemt de klant bij de hand en schetst de verschillende mogelijkheden. Dit doe je door de juiste vragen te stellen, zodat je precies weet wat de klant wil. Met jouw expertise en enthousiasme weet je direct vertrouwen te winnen. Zo goed, dat de klant het liefst direct zijn handtekening zet! Naast dit werk help je jouw mede-consultants om verder te groeien.


Uiteraard werk je niet alleen. Je werkt nauw samen met je directe collega’s van de salesafdeling, onze RSD (Remote Solar Design) afdeling en Customer Care.

Requirements

Ons verlanglijstje

 • Jij hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;

 • Jij hebt minimaal 3 jaar ervaring in sales (klantcontact is een pluspunt);

 • Jij spreekt Vlaams (je hebt namelijk dagelijks contact met Belgische klanten);

 • Jij klinkt als een zonnetje door de telefoon;

 • Als jij ervaring hebt in coaching (voor verbetering van salesresultaten) is dat een pluspunt;

 • Jij woont in (de buurt van) Amsterdam of elders in de randstad (standplaats van de functie is Amsterdam).


De voordelen

 • Een fulltime baan;

 • Een collectieve pensioenvoorziening = ook nog plezier op je ouwe dag!;

 • Samen all inclusive-lunchen met veel versproducten;

 • Ontwikkeling: logischerwijs stomen wij jou klaar tot een echte Sales Consultant Inclusief salestrainingen waar je je hele carrière wat aan hebt!;

 • Een omgeving waar je veel vrijheid krijgt om je ideeën tot uitvoering te brengen;     

 • De leukste collega’s van Europa: hier zijn we altijd opgewekt;

 • Volop inspiratie: wie kan nu zeggen dat bekenden als Boyan Slat, Joris Luyendijk en Marjan Minnesma een presentatie komen geven op hun werk?;

 • Werken aan een gezonde lifestyle: wekelijkse bokslessen.


Wij zoeken iemand voor deze positie vanaf 1 september 2019, eventueel eerder starten kan in overleg. Wij behandelen sollicitaties op volgorde van binnenkomst.