Sales Consultant

Job description

Voel jij je thuis in een energieke omgeving? Laat jij geen commerciële kans onbenut? En last but not least, draag je met jouw werk graag bij aan een groene toekomst?


Over Sungevity

Bij Sungevity hebben we één missie: alle daken volleggen met zonnepanelen om zo de energietransitie een boost te geven. Om deze ‘Rooftop Revolution’ te versnellen, willen we zonnestroom makkelijk, betaalbaar én leuk maken. En daarvoor zoeken we nieuwe ‘Solar Warriors’ die ons gezellige, internationale team komen versterken.


Met zo’n 140 betrokken collega’s werken we iedere dag hard aan onze missie. Dat doen we vanuit ons gezellige pand aan het IJ in Amsterdam Noord en flexibel vanuit huis. Zo bouwen we samen met onze partners, installateurs en klanten aan een nieuwe generatie: Generatie Zon. Wil je de organisatie en onze cultuur nu al wat beter leren kennen? Kijk dan op onze werkenbij-pagina!


Wat kan je verwachten?

Als Sales Consultant Zonnepanelen ben jij hét visitekaartje voor nieuwe (particuliere) klanten. Zij hebben een offerte opgevraagd en het is aan jou om een zorgvuldig beeld van Sungevity te schetsen. Je neemt de klant daarom mee in een uitgebreid adviesgesprek: de aanschaf van een zonnesysteem via Sungevity en de verschillende mogelijkheden die hierbij horen. Dit doe je door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren, zodat je precies weet waar de behoefte van de klant ligt. Op basis van deze informatie kun je meteen een ontwerp maken met onze Remote Solar Design tool, deze werkt met satellietbeelden. Met jouw expertise en enthousiasme weet je vertrouwen te winnen. Zo goed, dat de klant het liefst direct zijn handtekening zet! Uiteraard doe je dit niet alleen. Je werkt nauw samen met je directe collega’s van de sales afdeling en met onze collega's die de installatie voorbereiden.


Als je bij ons start, wordt je opgeleid tot een ‘expert’ op het gebied van zonnestroom. De eerste weken krijg je daarom verschillende intensieve trainingen op het gebied van sales en zonne-energie. Na deze trainingen word je verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille.


Meer weten over de mensen achter Generatie Zon? Check hun verhalen op onze blog pagina!

Requirements

Ons verlanglijstje

 • Jij hebt 1 tot 2 jaar relevante werkervaring (klantcontact is een pré);
 • Jij hebt Mbo 4/Hbo werk- en denkniveau;
 • Jij bent minimaal 32 uur beschikbaar;
 • Je bent resultaatgericht en hebt een commerciële mindset;
 • Jij spreekt en schrijft vloeiend Nederlands;
 • Je gelooft - net als wij - in duurzame energie.


De voordelen

 • Een baan voor 32-40 uur per week, waarin je echt het verschil kan maken in een ondernemende duurzame omgeving;
 • Een basissalaris tussen de €2300 en €2700 met daarnaast secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS-Business Card, pensioenregeling en 25 vakantiedagen;
 • Een aantrekkelijke bonusregeling van gemiddeld €600-800 extra per maand!

 • Heb jij een 9 tot 5 mentaliteit? Prima! Overwerken is bij ons niet de norm;
 • Volledige reiskostenvergoeding (vanaf 10 km) en 25 vakantiedagen;
 • Een pensioenregeling = ook nog plezier op je ouwe dag;
 • De flexibiliteit om (deels)vanuit huis te werken of vanuit ons (vrolijke) kantoor in Amsterdam Noord;
 • Een uitgestippeld groeipad om jouw te ondersteunen in je ontwikkeling naar medior projectmanager en verder;
 • Diverse learning tracks, wij werken daarvoor samen met Lepaya;
 • Onbeperkt en anoniem toegang tot het e-health platform ‘OpenUp’ dat toegang geeft tot webinars, zelfhulpprogramma’s, gezondheidschecks en professionele psychologen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij lekker in je vel zit, zowel op werk als privé;
 • Maandelijkse borrels & 4x per jaar een bedrijfsevent;
 • Alles leren over solar energy en andere technologieen binnen de energietransitie: de future is now!
 • De leukste collega’s van de Benelux: bij Sungevity zijn we altijd opgewekt.


De diversiteit aan achtergronden, culturen en perspectieven binnen Sungevity is essentieel om onze missie te bereiken. Onze uitdagingen zijn uniek, we hebben zoveel mogelijk verschillende stemmen nodig om ze samen op te lossen - stemmen zoals die van jou. Dus waar je ook vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft, je bent welkom om jezelf te zijn bij Sungevity. Voel je dus vrij om dit weg te laten op je CV, graag zelfs!


Studies tonen aan dat vrouwen en mensen van ondervertegenwoordigde groepen alleen solliciteren naar banen als ze aan 100% van de kwalificaties voldoen. Herken jij jezelf hierin? Dan zeggen wij vooral; Bij twijfel gewoon solliciteren! We komen er samen wel achter of er een match is.


Word je razend enthousiast van bovenstaand verhaal? Solliciteer direct en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Het sollicitatieproces bestaat uit een video interview. Indien positief, nemen we in de tweede ronde een telefonische assessment af.