Sales Consultant

Job description

Voel jij je thuis in een energieke omgeving? Klink jij als een zonnetje door de telefoon? En maak jij de wereld graag een stukje mooier met elk zonnesysteem dat je verkoopt? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonne-energie.


Bij Sungevity groeien we in rap tempo. En daarvoor zoeken we ‘Solar Warriors’ die ons gezellige team versterken. In 2012 zijn we in het tuinhuis van onze oprichtster gestart, met als missie om een Rooftop Revolution te ontketenen: alle daken vol met zonnepanelen en zo de energietransitie een boost te geven. Hoe we dat doen? Door onze unieke werkwijze: extreem klantgericht werken en geavanceerde software waarmee we op afstand een zonnedak-ontwerp op maat kunnen maken. Inmiddels werken we met zo’n 180 betrokken medewerkers in een prachtig pand aan het IJ in - het ‘nieuwe centrum’ - Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse en Belgische markt!

 

Wat kan je verwachten?

In ons industriële pand aan het water word je opgeleid tot een ‘expert’ op het gebied van zonnestroom. De eerste weken krijg je daarom verschillende intensieve trainingen op het gebied van sales en zonne-energie. Na deze trainingen word je verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille. Met als doel zoveel mogelijk klanten de overstap naar schone zonnestroom te laten maken! Hoe? In een één op één consult op afstand geef je de klant een eerlijk advies op maat. Jij neemt de klant bij de hand en schetst de verschillende mogelijkheden. Dit doe je door de juiste vragen te stellen, zodat je precies weet wat de klant wil. Op basis van deze informatie kan je meteen een ontwerp maken met onze Remote Solar Design tool, deze werkt met satellietbeelden. Met jouw expertise en enthousiasme weet je vertrouwen te winnen. Zo goed, dat de klant het liefst direct zijn handtekening zet! Uiteraard werk je niet alleen. Je werkt nauw samen met je directe collega’s van de sales afdeling en Customer Care.

Requirements

Waar zijn we precies naar op zoek?

 • Jij hebt 1 tot 2 jaar werkervaring in sales (klantcontact is een pluspunt);

 • Jij hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;

 • Je wordt enthousiast van het behalen van resultaat;

 • Je bent de vriendelijkheid zelve, inclusief een vrolijke stem;

 • Je bent op zoek naar een baan waarbij je bijdraagt aan een mooiere wereld.


Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een jong, snelgroeiend team;

 • Een fulltime baan; 

 • Een collectieve pensioenvoorziening = ook nog plezier op je ouwe dag;

 • Alles leren over solar energie: de future is now!; 

 • Samen all inclusive-lunchen met veel versproducten;

 • De leukste collega’s van Europa: hier zijn we altijd opgewekt. Goede woordgrappen en hilarische GIF'jes worden alom geprezen;

 • Volop inspiratie: wie kan nu zeggen dat bekenden als Boyan Slat en Joris Luyendijk een presentatie komen geven op hun werk?;

 • Werken aan een gezonde lifestyle: wekelijkse bokslessen en yoga sessies.

Word je razend enthousiast van bovenstaand verhaal? Solliciteer direct en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!


Het sollicitatieproces bestaat uit een rondleiding en interview bij ons op kantoor. Indien dit positief wordt bevonden, nemen we in de tweede ronde een telefonisch assessment af.