Sales Consultant

Job description

Sluitingsdatum: 15 maart 2019

Voel jij je thuis in een energieke omgeving? Klink jij als een zonnetje door de telefoon? En maak jij de wereld graag een stukje mooier met elk zonnesysteem dat je verkoopt? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonne-energie.


Bij Sungevity groeien we in rap tempo. En daarvoor zoeken we ‘Solar Warriors’ die ons gezellige team versterken. In 2012 zijn we in het tuinhuis van onze oprichtster gestart, met als missie om een Rooftop Revolution te ontketenen: alle daken vol met zonnepanelen en zo de energietransitie een boost te geven. Hoe we dat doen? Door onze unieke werkwijze: extreem klantgericht werken en geavanceerde software waarmee we op afstand een zonnedak-ontwerp op maat kunnen maken. Inmiddels werken we met zo’n 150 betrokken medewerkers in een prachtig pand aan het IJ in - het ‘nieuwe centrum’ - Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse en Belgische markt!


Wat kan je verwachten?

In ons industriële pand aan het water word je opgeleid tot een ‘expert’ op het gebied van zonnestroom. De eerste weken krijg je daarom verschillende intensieve trainingen op het gebied van sales en zonne-energie. Na deze trainingen word je verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille. Met als doel zoveel mogelijk klanten de overstap naar schone zonnestroom te laten maken! Hoe? In een één op één consult op afstand geef je de klant een eerlijk advies op maat. Jij neemt de klant bij de hand en schetst de verschillende mogelijkheden. Dit doe je door de juiste vragen te stellen, zodat je precies weet wat de klant wil. Met jouw expertise en enthousiasme weet je direct vertrouwen te winnen. Zo goed, dat de klant het liefst direct zijn handtekening zet! Uiteraard werk je niet alleen. Je werkt nauw samen met je directe collega’s van de salesafdeling, onze RSD (Remote Solar Design) afdeling en Customer Care. Alvast een collega ontmoeten? Kelly vertelt wat zij zoal doet als Sales Consultant. Lees hier haar verhaal.


De voordelen

 • Een feestje om te werken: leuke collega’s, legendarische feesten en wekelijkse borrels

 • Volop inspiratie: wie kan nu zeggen dat bekenden als Boyan Slat en Joris Luyendijk een presentatie komen geven op hun werk?

 • Werken aan een gezonde lifestyle: heerlijke lunch inclusief saladebar, bokslessen en yoga sessies

 • Een internationale werkomgeving: collega’s van ca. 15 verschillende nationaliteiten. Dat betekent: Bollywood filmtips, Italiaanse kooktips, vakantietips. You name it!

 • Ontwikkelen: logischerwijs stomen wij jou klaar tot een echte Sales Consultant Inclusief salestrainingen waar je je hele carrière wat aan hebt!

 • Sungevity groeit als kool = genoeg kansen om door te groeien

 • Je levert een bijdrage aan een mooiere wereld: aan het eind van de maand kan je precies uitrekenen hoeveel CO2 jouw klanten hebben bespaard

 • En uiteraard: een mooi basissalaris. Inclusief een aantrekkelijke bonusregeling!

Requirements

Over jou

 • Ben jij op zoek naar een baan waarbij je bijdraagt aan een mooiere wereld?

 • Heb jij 1 tot 2 jaar werkervaring in sales (klantcontact is een pluspunt)?

 • Heb jij minimaal HBO werk- en denkniveau?

 • Word jij enthousiast van het behalen van resultaat?

 • Ben jij de vriendelijkheid zelve, inclusief een vrolijke stem?

 • Wil jij 40 uur per week werken?

 • Word je razend enthousiast van bovenstaand verhaal?

7x ja?

Solliciteer direct en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!


P.S. Hoe gaaf als jij op je 65e kan zeggen: "over zonnestroom: in mijn tijd hadden we nog van die - zonnepanelen heette het - op het dak. Nu zitten zonnecellen overal in. Toch gek dat vroeger energie werd opgewekt met kolen... ". Alsof je aan de eerste Macintosh hebt meegewerkt! :)