Junior Project Manager Solar Installation

Job description

Vind jij het belangrijk dat projecten tot in de puntjes verzorgd zijn? Houd je van problemen oplossen en tevreden klanten achterlaten? En draag je met jouw werk graag bij aan een betere wereld? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonnestroom.


Bij Sungevity groeien we in rap tempo. En daarvoor zoeken we ‘Solar Warriors’ die ons gezellige team versterken. In 2012 zijn we in het tuinhuis van onze oprichtster gestart, met als missie om een Rooftop Revolution te ontketenen: alle daken vol met zonnepanelen en zo de energietransitie een boost te geven. Hoe we dat doen? Door onze unieke werkwijze: extreem klantgericht werken en geavanceerde software waarmee we op afstand een zonnedak-ontwerp op maat kunnen maken. Inmiddels werken we met zo’n 150 betrokken medewerkers in een prachtig pand aan het IJ in Amsterdam Noord en bedienen we ook de Belgische markt!


Wat kan je verwachten?

Als ‘Project Manager Solar Installation B2C’ ben jij het belangrijkste aanspreekpunt voor de klant nadat de klant en zonnesysteem bij ons heeft aangeschaft. Jij bent verantwoordelijk voor het voorbereiden van de installatie van het zonnesysteem voor zowel de klant als de installateur.


In ons industriële pand aan het water of tijdens het thuiswerken is geen dag hetzelfde. Om je toch een idee te geven, een dag uit jouw agenda: na een heerlijke kop thee of koffie, kruip je achter je bureau en check je de planning voor vandaag. Je begint met het lezen en beantwoorden van je email en lost urgente problemen op.


Na een tweede kop ‘huddle’ je (online) met je team. Je bespreekt met hen de prio’s van de dag en deelt je goede nieuws! Voor de lunch heb je een telefonische intake met een klant. Tijdens dit gesprek bereid je jouw klant voor op de installatie die gaat komen. De informatie die je van je klant ontvangt, communiceer je op jouw beurt weer naar de installatiepartners, zodat de juiste materialen besteld kunnen worden. Tijdens de lunch loop je een rondje en maak je een lekkere lunch.


In de middag vraagt je sales collega welk montagemateriaal er op een bepaald dak gebruikt moet worden en of het dak van de potentiële klant überhaupt geschikt is om op te installeren. Jij, met je technische kennis, weet hier snel het antwoord op te vinden, zodat deze sale door kan gaan. Tegen het einde van de dag controleer je de installaties die gedurende die dag hebben plaatsgevonden en je belt de klant hoe alles is verlopen. Als alles technisch in orde is, het geplaatste systeem duurzame energie opwekt en jij een vrolijke klant aan de telefoon hebt gehad, zit je dag erop! 


In het kort zorg je er, als één van onze Projectmanagers Solar Installation, voor dat het overstappen op zonnestroom voor onze klanten een geweldige ervaring wordt. Je zal het hele installatie traject van A tot Z begeleiden. Je komt in een gezellig team te werken waar tussen de werkzaamheden door ook af en toe tijd is voor een potje tafeltennis, een wandeling in de buurt of een duik in het IJ (als het weer het toelaat :).

Requirements

Waar zijn we precies naar op zoek?

Een specifieke opleiding is voor ons niet het allerbelangrijkste. We hebben uiteraard toch een klein verlanglijstje:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt 1 tot 2 jaar ervaring in een functie met klantcontact;
 • Je spreekt en schrijft perfect Nederlands;
 • Je hebt ervaring in een complexe en dynamische operationele werkomgeving;
 • Je bent zeer klantgericht en klinkt als een zonnetje door de telefoon;
 • Je bent nieuwsgierig (op technisch gebied) en leert snel;
 • Je werkt nauwkeurig en gaat systematisch te werk;
 • Je bent flexibel en stressbestendig, het lukt je om op afstand met meerdere partijen tot een goede oplossing te komen voor ad hoc problemen;
 • Jij gelooft, net als wij, in duurzame energie.


Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een jong, snelgroeiend team;
 • Een collectieve pensioenvoorziening = ook nog plezier op je ouwe dag;
 • Alles leren over solar energie: de future is now!;
 • De leukste collega’s van Europa: hier zijn we altijd opgewekt. Goede woordgrappen en hilarische GIF'jes worden alom geprezen.

Het sollicitatieproces bestaat uit een virtueel interview. Indien dit positief wordt bevonden, nemen we in de tweede ronde een telefonisch assessment af. Na de assessment ronde zullen we je een rondleiding geven bij ons op kantoor.


Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan snel!

Wij behandelen sollicitaties op volgorde van binnenkomst.